Veluwe-Achterhoek koeien kijken - 300km


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 

Datum en tijd

  • START: zondag 21 juni 2020 om 09:45
  • EINDE: zondag 21 juni 2020 om 18:00

 

Algemeen

picture
  • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
  • REGIO: Oost Nederland
  • LENGTE RIT: 300km

 

Deelnemers

  • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 8
  • PLAATSEN VRIJ: 2
  • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
  • ERVARING: Gemiddeld

 

Omschrijving

Hoi, als randstedelijke veluwse achterhoeker wil ik wel weer een keer een koe zien. Kan ik niets aan doen, soms heb je dat. En dus ga ik zondag 21 juni een rondje Veluwe-Achterhoek rijden. Het zou leuk zijn om dat met gezelschap te doen.

Er is een plan, check: vertrek vanaf McD Barneveld, waar getanked kan worden, en waar ik tenminste 1 cappucino hoop te nuttigen. Daarna, liefst rond tien uur 's ochtends, uiterlijk halfelf: vertrekken. We kronkelen via de Veluwse en Achterhoekse kronkelpaden en -weggetjes richting Duitse grens, en weer retour Barneveld. Lunch en koffie improviseer ik meestal, tenzij er een enorme behoefte is onder deelnemers om e.e.a. te plannen, dan ga ik nog even kijken wat er zoal is.

In principe is deze rit geschikt voor alle nivo's, want er gaat niet geraced worden (lees ook even de bijlage "spelregels"). Maar let op: het rondje is iets minder dan 300 km, gaat over mooie kleine weggetjes, en we rijden verantwoord vlot sportief (sportief toeren noem ik dat). Uit ervaring weet ik dat de rit gemakkelijk in het voorgenomen tijdsbestek is te doen, maar voor minder geroutineerde rijders (m/v) intensief zou kunnen zijn, en in elk geval een flinke zit.

De eindtijd - ik hecht er niet zo aan - is een gok: die zal vooral afhangen van de tijd die we besteden aan pauzeren, en eventuele toeristische drukte onderweg. Wie per se om vijf uur achter de piepers wil of moet zitten, die moet misschien een korter ritje overwegen ;-)

Misschien bedenk ik me nog, maar voor nu beperk ik de groepsomvang tot 14 deelnemers, 2 voorrijders incluis (max. 12 plaatsen dus), omdat ik dat nou eenmaal lekkerder vind rijden.

Qua weersvoorspelling ziet het er in elk geval uitnodigend uit, misschien valt er een druppel regen, maar ik vind dat niet zo erg, en ben van nature sowieso superoptimistisch ingesteld. Dus komop: aanmelden, moto afstoffen et allez avec cette banana! Lekker sturen, koeien tellen, wat wil je nog meer, wie gaat er mee?

P.S.: in het GPX-bestand staan zowel de route als het spoor, en je mag zelf kiezen of en welke van die twee je gebruikt. Sowieso rij ik voor en bepaal de uiteindelijke route, en als ik van het lijntje afwijk, dan is daar meestal een goede reden voor ;-)