motorrijden-in-een-groep

Motorrijden in een groep


Is het moeilijk? Nee. Maar het is wel verstandig om een aantal regeltjes in acht te nemen als je gaat motorrijden met een groep andere motorrijders. Er is veel over gezegd en geschreven, maar neem deze belangrijkste tips uit de praktijk even mee als je met een groep motorrijders gaat rijden:

  • Kijk in je spiegel! Ontstaat er een gat tussen jou en de motorrijder achter je? Houd dan in en zorg dat hij of zij het weer kan bijbenen. Als iedereen in de groep zich aan deze regel houdt, is het haast onmogelijk om elkaar kwijt te raken en hoeft de voorrijder niet steeds ├ílle motorrijders in de groep in de gaten te houden. Dat is in de praktijk trouwens haast niet te doen.
  • Haal niet in, blijf op dezelfde positie in de groep, en blijf op gepaste afstand van de motorrijder voor je.
  • Probeer niet anderen bij te benen als je dat eigenlijk een beetje te spannend vindt, rijd je eigen tempo. De motorrijders voor je houden je in de gaten, je zult ze niet zomaar kwijt raken.
  • Als het kan houd je de groep compact door in een baksteenformatie te rijden. Zeker bij verkeerslichten en kruisingen is dat handig, dan is de kans groter dat je met z'n allen snel weer verder kunt.

Veiligheid voor jou en de anderen staat natuurlijk voorop. Laat je niet opjutten en doe geen dingen die je ook niet zou doen als je alleen zou rijden. En vergeet ook het belangrijkste niet: genieten! Lekker motorrijden, zonnetje op je knar en af en toe een pauze voor een kop koffie en een praatje met je groep. Ontdek het zelf, word ook lid van de leukste motorclub op internet!Doe mee, word nu lidKosten: 30 euro per jaar

Het lidmaatschap van Motormaatje kost drie tientjes per jaar. Daarvoor krijg je onbeperkt toegang tot de leukste motorclub op internet!


Gratis uitproberen

Heb je een actiecode weten te bemachtigen? Lucky You, want dan kun je de site gratis uitproberen! Heb je geen actiecode, maar wil je de site toch gratis uitproberen? Stuur dan iets aardigs naar info@motormaatje.nl.


Je hoeft geen langdurige verplichting aan te gaan, want je lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Betalen kan via iDEAL, Bancontact, Giropay of SOFORT Banking.