Tweede maal Achterhoek en Liemers


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 

Datum en tijd

  • START: donderdag 29 augustus 2019 om 11:00
  • EINDE: donderdag 29 augustus 2019 om 18:00

 

Algemeen

picture
  • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
  • REGIO: Oost Nederland
  • LENGTE RIT: 213km

 

Deelnemers

  • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 14
  • PLAATSEN VRIJ: 1
  • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
  • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

Tweede maal Achterhoek en Liemers - Donderdag 29 augustus 2019
 
De belangstelling voor de Toertocht Achterhoek en Liemers op 21 augustus is dusdanig dat ik hem hierbij nog een keer aanbied.
 
Bijna hetzelfde maar toch niet helemaal. Deze versie is 19 km langer en gaat door een aantal plaatsen waar we op de 21ste alleen maar langs rijden (Lichtenvoorde, Beltrum, Zieuwent en Hummelo).
De inspiratie daarvoor komt van een PB van motormaatje Jos1953 dat ik ontving naar aanleiding van de tocht van 21 augustus: waarom ik wel langs Hummelo reed maar er niet even doorheen langs het beeld van Neerlands oudste streektaal-rockband: Normaal?
Ik vind dat Jos gelijk heeft: zeg je ‘Achterhoek’ dan zeg je voor veel mensen toch ook ‘Normaal’.
Dus in deze versie van de toertocht zit een klein beetje meer Normaal 😉.
 
LET OP: Deze toertocht start bij de McDonald’s in Doetinchem MAAR kent ook nog een ‘pre-start’ (voor eventuele niet Achterhoekers, aldaar ook wel “Westerlingen” genoemd😉) De pre-start is bij de McDonald’s In Veenendaal.
Voor mij is het ruim 110 km rijden naar het officiële beginpunt van deze route (ik woon in Maarssen). Voor motormaatjes die ook afkomstig zijn uit het gebied ten westen van Veenendaal heb ik een pre-start punt opgenomen: de McDonald’s in Veenendaal. Als er “westerlingen” zijn die zich aanmelden dan stel ik voor dat we verzamelen in Veenendaal en dan vanaf daar gezamenlijk de 64 km naar Doetinchem rijden (ik heb daarvoor een route uitgezet die loopt over N-wegen en een stukje autosnelweg; in totaal 16 km autosnelweg om precies te zijn: een stukje A12 en we pakken de A348. Deze rit zal ongeveer een uur in beslag nemen.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Programma voor de eventuele ‘pre-starters’:
 
Vanaf 08:45 uur: verzamelen bij de McDonald’s Veenendaal, Nieuweweg-Noord 226, 3905 LX Veenendaal (op je navigatie invoeren: Traverse 2, 3905 NN Veenendaal).
 
09:15 uur: vertrek vanaf de McDonald’s Veenendaal.
 
ALS JE WILT MEERIJDEN VANUIT VEENENDAAL GEEF DIT DAN EVEN AAN MET EEN BERICHTJE BIJ JE AANMELDING!
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Programma toertocht
(4 ‘etappes’)

Let op: we rijden een stukje door Duitsland; zorg dus dat je een paspoort of Identiteitskaart bij je hebt!


Inleiding
De toertocht voert ons via kleine weggetjes, maar ook wat mooie N-wegen (voor wat meer tempo), door de Achterhoek en Liemers. De totale lengte is 213 km.
De scheidslijn tussen Liemers en Achterhoek wordt gevormd door het riviertje / de rivier de Oude IJssel (ten noorden is Achterhoek; ten zuiden is Liemers).

(Voor de liefhebbers van wat meer (toeristische) achtergrond informatie is een uitgebreidere versie van dit Programma als PDF beschikbaar in de bijlage.)

Etappe 1:     (50 km)
Vanaf 10:30 uur: verzamelen bij de McDonald’s Doetinchem, Ettenseweg 1, 7004 GX Doetinchem.
 
11:00 uur: vertrek vanaf de McDonald’s Doetinchem.
 
Vanaf ons startpunt steken we al snel de Oude IJssel over en rijden dus de Liemers binnen. Door het buurtschap Warm (daarom: Warmseweg) richting Wijnbergen waar we ons als het ware omdraaien en via de Langeboomsestraat richting Vethuizen en Azewijn rijden. Vandaar langs de buurtschappen Milt en Wieken richting Megchelen (met ‘gch’), gelegen in een soort van puntzak stukje Nederland. Van Megchelen naar Gendringen, waar we de Oude IJssel weer oversteken en dus weer in de Achterhoek belanden.
Via Voorst en De Heurne rijden we naar Aalten waar we stoppen voor koffie.
 
± 12:00 uur: koffie MET GEBAK bij Café-Restaurant Stegers, Markt 2-4, 7121 CS Aalten.
 
Etappe 2:     (50 km)
± 12:45 uur: vertrek vanuit Aalten.
 
Vanuit Aalten rijden we via Miste, Kotten, Ratum, Huppel en Meddo in een wijde boog om Winterswijk heen, we doen Lichtenvoorde even aan en rijden door naar Lievelde om even ten noorden van Lievelde bij onze lunch-locatie te belanden.
 
± 13:45 uur: lunch bij Herberg Erve Kots, Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde.
 
Etappe 3:     (66 km)
± 15:15 uur: vertrek vanuit Lievelde.
 
Vanuit Lievelde rijden we richting Beltrum en dan door naar Zieuwent, via Veldhoek, langs Zelhem, tussen Keijenborg en Velswijk door richting Hummelo.
En dan hebben we  - voor de meeste deelnemers waarschijnlijk onbewust -  de vier geboorteplaatsen aangedaan van de oorspronkelijke leden van de oudste streektaal-rockband ‘Normaal’.
Opgericht in 1973 braken ze in 1977 door met wat later ook een van hun grootste hits bleek te zijn: ‘Oerend Hard’. Een nummer dat notabene gaat over motorrijden.
 
Genoeg over Normaal; we rijden naar Laag-Keppel, steken de Oude IJssel weer over (we zijn weer in de Liemers) en rijden via Wehl en Kilder door Zeddam.
 
± 16:15: we maken een stop net voorbij Zeddam bij Terras-Restaurant-Hotel Het Montferland, Montferland 1, 7038 EB Zeddam.
 
Etappe 4:     (47 km)
± 17:00 uur: vertrek vanuit Zeddam.
 
Vanaf Het Montferland vertrekken we richting Beek. Daar vandaan rijden we via Stokkum richting ’s Heerenberg, langs het kasteel Huize Bergh en verder de grens over, een stukje Duitsland in om langs Emmerich via Borghees en Hüthum bij het Nederlandse dorp Spijk, samen met de Rijn, ons land alweer binnen te rijden.
Via Tolkamer, Lobith, Herwen, Aerdt, langs Pannerden, via Oud-Zevenaar naar ons eindpunt in Zevenaar dicht bij de A12: de parkeerplaats van Restaurant Asian Spoon.

± 18:00 uur: eindpunt op de parkeerplaats van Restaurant Asian Spoon, Doesburgseweg 2, 6902 PM Zevenaar.

Route: Zie kaartje met route overzicht (PDF) en de GPX-bestanden in de bijlage.
 
LET OP: je vindt ook GPX-bestanden van een route / track ‘Veenendaal-Doetinchem’. Deze is alleen van belang voor de deelnemers die gezamenlijk vanuit het westen naar Doetinchem willen rijden.
 
De toertocht zelf zijn de bestanden (route en track) met de naam: ‘Achterhoek en Liemers II’.
 
Als je een navigatiesysteem gebruikt, downloadt dan bij voorkeur de TRACK van de route.
Dit geeft de grootste kans dat jouw Garmin of TomTom er dezelfde route van maakt als de route die ik zal rijden.