Toertocht door Achterhoek en Liemers


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 

Datum en tijd

  • START: woensdag 21 augustus 2019 om 11:00
  • EINDE: woensdag 21 augustus 2019 om 18:00

 

Algemeen

picture
  • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
  • REGIO: Oost Nederland
  • LENGTE RIT: 194km

 

Deelnemers

  • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 18
  • PLAATSEN VRIJ: Vol!
  • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
  • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

Twee/drie weken geleden stond op de pagina ‘Clubhuis’ van Motormaatje een bericht van een nieuw Motormaatje: Suzieque1969:
“Hallo,
Ik ben nieuw hier en ik kom zelf uit de Achterhoek (Halle).
Zijn er meer mensen uit deze streek of ben ik de enige?
Ik ga me gauw opgeven om een keer een rit mee te rijden.”
 
Dus hierbij voor Suzieque1969 en alle andere Achterhoekers (en niet-Achterhoekers natuurlijk!): een toertocht door de Achterhoek en Liemers.
 
LET OP: Deze toertocht start bij de McDonald’s in Doetinchem MAAR kent ook nog een ‘pre-start’ (voor eventuele niet Achterhoekers, aldaar ook wel “Westerlingen” genoemd😉).
De pre-start is bij de McDonald’s In Veenendaal.

Voor mij is het ruim 110 km rijden naar het officiële beginpunt van deze route (ik woon in Maarssen). Voor motormaatjes die ook afkomstig zijn uit het gebied ten westen van Veenendaal heb ik een pre-start punt opgenomen: de McDonald’s in Veenendaal. Als er “westerlingen” zijn die zich aanmelden dan stel ik voor dat we verzamelen in Veenendaal en dan vanaf daar gezamenlijk de 64 km naar Doetinchem rijden (ik heb daarvoor een route uitgezet die loopt over N-wegen en een stukje autosnelweg; in totaal 16 km autosnelweg om precies te zijn: een stukje A12 en we pakken de A348). Deze rit zal ongeveer een uur in beslag nemen.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Programma voor de eventuele ‘pre-starters’:
 
Vanaf 09:00 uur: verzamelen bij de McDonald’s Veenendaal, Nieuweweg-Noord 226, 3905 LX Veenendaal (op je navigatie invoeren: Traverse 2, 3905 NN Veenendaal).
 
09:30 uur: vertrek vanaf de McDonald’s Veenendaal.
 
ALS JE WILT MEERIJDEN VANUIT VEENENDAAL GEEF DIT DAN EVEN AAN MET EEN BERICHTJE BIJ JE AANMELDING!
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Programma toertocht   (4 ‘etappes’)

Let op: we rijden een stukje door Duitsland; zorg dus dat je een paspoort of Identiteitskaart bij je hebt!

Inleiding
De toertocht voert ons via kleine weggetjes, maar ook wat mooie N-wegen (voor wat meer tempo), door de Achterhoek en Liemers. De totale lengte is 194 km.
De scheidslijn tussen Liemers en Achterhoek wordt gevormd door het riviertje / de rivier de Oude IJssel (ten noorden is Achterhoek; ten zuiden is Liemers).

(Voor de liefhebbers van wat meer (toeristische) achtergrond informatie is een uitgebreidere versie van dit Programma als PDF beschikbaar in de bijlage.)

Etappe 1:     (50 km)
Vanaf 10:30 uur: verzamelen bij de McDonald’s Doetinchem, Ettenseweg 1, 7004 GX Doetinchem.
 
11:00 uur: vertrek vanaf de McDonald’s Doetinchem.
 
Vanaf ons startpunt steken we al snel de Oude IJssel over en rijden dus de Liemers binnen. Door het buurtschap Warm (daarom: Warmseweg) richting Wijnbergen waar we ons als het ware omdraaien en via de Langeboomsestraat richting Vethuizen en Azewijn rijden. Vandaar langs de buurtschappen Milt en Wieken richting Megchelen (met ‘gch’), gelegen in een soort van puntzak stukje Nederland. Van Megchelen naar Gendringen, waar we de Oude IJssel weer oversteken en dus weer in de Achterhoek belanden.
Via Voorst en De Heurne rijden we naar Aalten waar we stoppen voor koffie.
 
± 12:00 uur: koffie bij Café-Restaurant Stegers, Markt 2-4, 7121 CS Aalten.
 
Etappe 2:     (53 km)
± 12:45 uur: vertrek vanuit Aalten.
 
Vanuit Aalten rijden we via Miste, Kotten, Ratum, Huppel en Meddo in een wijde boog om Winterswijk heen om even ten noorden van Lievelde bij onze lunch-locatie te belanden.
 
± 13:45 uur: lunch bij Herberg Erve Kots, Eimersweg 4, 7137 HG Lievelde.
 
Etappe 3:     (53 km)
± 15:15 uur: vertrek vanuit Lievelde.
 
Vanuit Lievelde rijden we ten noorden van Zieuwent langs, via Veldhoek, langs Zelhem, tussen Keijenborg en Velswijk door richting Hummelo.
Achterhoekser dan dit wordt het vandaag niet: Hummelo is de geboorteplaats van Bennie Jolink (1946), de zanger van Normaal, Neerlands oudste streektaal-rockband.
Een van hun grootste hits gaat notabene over motorrijden: Oerend Hard (1977).
We gaan verder naar Laag-Keppel, steken de Oude IJssel weer over (we zijn weer in de Liemers) en rijden via Wehl en Kilder door naar Zeddam.
 
± 16:15 uur: we maken een stop net voorbij Zeddam bij Terras-Restaurant-Hotel Het Montferland, Montferland 1, 7038 EB Zeddam.
 
Etappe 4:     (47 km)
± 17:00 uur: vertrek vanuit Zeddam.
 
Vanaf Het Montferland vertrekken we richting Beek. Daar vandaan rijden we via Stokkum richting ’s Heerenberg, langs het kasteel Huize Bergh en verder de grens over, een stukje Duitsland in om langs Emmerich via Borghees en Hüthum bij het Nederlandse dorp Spijk, samen met de Rijn, ons land alweer binnen te rijden.
Via Tolkamer, Lobith, Herwen, Aerdt, langs Pannerden, via Oud-Zevenaar naar ons eindpunt in Zevenaar dicht bij de A12: de parkeerplaats van Restaurant Asian Spoon. 

± 18:00 uur eindpunt op de parkeerplaats van Restaurant Asian Spoon, Doesburgseweg 2, 6902 PM Zevenaar.

Route: Zie kaartje met route overzicht (PDF) en de GPX-bestanden in de bijlage.
 
LET OP: je vindt ook GPX-bestanden van een route / track ‘Veenendaal-Doetinchem’. Deze is alleen van belang voor de deelnemers die gezamenlijk vanuit het westen naar Doetinchem willen rijden.
 
De toertocht zelf zijn de bestanden (route en track) met de naam: ‘Toertocht Achterhoek en Liemers’.
 
Als je een navigatiesysteem gebruikt, downloadt dan bij voorkeur de TRACK van de route.
Dit geeft de grootste kans dat jouw Garmin of TomTom er dezelfde route van maakt als de route die ik zal rijden.