Openingsweekend DAUN 2015


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: Benoit
 • TOERRITTEN: 36
 • GEORGANISEERD: 2

 

Datum en tijd

 • START: vrijdag 24 april 2015 om 10:30
 • EINDE: zondag 26 april 2015 om 15:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Weekend
 • REGIO: Midden Duitsland
 • LENGTE RIT: 600km
 • RIJSTIJL: Toeren
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: Nog niet bekend

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 28
 • PLAATSEN VRIJ: 5
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

Let op: het aantal deelnemers is op het moment maximaal 28. Per 1 april zijn de kamers voor de ingeschreven deelnemers definitief geboekt en is de niet gebruikte capaciteit in optie aan het hotel vrijgegeven zodat het hotel zelf ook gasten kan plaatsen in het openingsweekend. Voor de resterende plaatsen is inschrijving nodig van minimaal 1 deelnemer en bij voorkeur 2 deelnemers (1 is reeds gedaan) en hierna de check op de kamer nog beschikbaar is. Je inschrijving wordt hierna per PM bevestigd. Ik houd veel contact met hotel dus als je zin hebt schrijf je in!
-------------------------------------------------------------------
Goede tradities moet je in ere houden en het Motormaatje openingsweekend in Daun valt zeker in deze categorie.

Vorig jaar heeft Rene (Buffel) het openingsweekend Daun georganiseerd nadat Jan dit een aantal jaar had gedaan. Dit jaar neem ik het stokje over van Rene. Hierbij zal ik de goede organisatie en ervaringen van Rene van vorig jaar hergebruiken (Buffel heeft akkoord gegeven :-)). Het systeem van inschrijving en betalingen zal ik ook overnemen van vorig jaar. Lees onderstaande tekst dus goed door voor je op de grote groene knop rechtsboven in beeld klikt!

Wat

Voor veel Motormaatjes is de traditie bekend, maar met meer dan 6000 leden moeten er toch heel wat mensen zijn die nog nooit van het Motormaatje openingsweekend in Daun gehoord hebben. We verblijven met maximaal 40 personen een weekend bij Gasthaus Bikers Moment in de plaats Daun in de Eifel. Op vrijdag 24 april rijden we naar het hotel, zaterdag is een toerdag door de Eifel en op zondag rijden we weer naar huis. We rijden in groepen van maximaal 8-9 personen, bij het maximum aantal deelnemers rijden we dus met vijf groepen.


Waar

Uiteraard verblijven we dit weekend weer bij Gasthaus Bikers Moment in Daun. Eigenaren Yvonne en Bertus heten ons van harte welkom.


Start & finish (tijden)

Een grote parkeerplaats en voldoende ruimte om met z'n allen de dag te starten met koffie en een lunch. Voor de 2015 editie gaan wij wederom verzamelen en starten bij Hotel Hof van Hulsberg in Hulsberg (Limburg). Routes zijn nog in de maak en zodra bekend zal ik deze in een update publiceren.

Met veel mensen bij elkaar is het verstandig ook vast iets te schrijven over het vertrek zodat je hier al rekening mee kunt houden met vrij nemen en vertrektijd bepalen:
- Verzamelen tussen 10.00-10.30 uur,
- Lunch tussen 10.30-11.30 uur
- Vertrek van Hulsberg naar Daun tussen 11.30-12.00 uur (op basis van groepsplanning welke gaat volgen).

We eindigen het weekend op zondag ergens tussen Monschau en Bad Munstereifel. Vanaf hier kun je of via de snelweg terug naar huis of kun je ervoor kiezen binnendoor te gaan.

Kosten

De kosten voor twee overnachtingen inclusief ontbijt en diner zijn 110 euro per persoon. Consumpties aan de bar zijn niet inbegrepen. Eenpersoonskamers zijn niet beschikbaar, dus toeslag voor enkele bezetting is niet van toepassing.

Inschrijving & betaling

Inschrijven is zoals gewoonlijk slechts een druk op de knop rechtsboven op deze pagina, maar let op:

Nadat je op deze knop geklikt hebt, dien je per omgaande het volledige bedrag (110 euro per persoon) te betalen op bankrekeningnummer NL45RABO0132152142 t.n.v. BHM Stumpers. Vermeld minimaal je nickname, je naam en telefoonnummer (bij voorkeur mobiel) in de betalingsomschrijving, betalingen die niet te traceren zijn zorgen voor een berg ongewenste administratie.

Indien je betaling niet binnen 5 werkdagen is ontvangen, verwijder ik je zonder pardon van de deelnemerslijst. Samen met het annuleringsbeleid probeer ik op deze manier vrijblijvende inschrijvingen te voorkomen.

Annuleren

Het beleid voor annuleren is simpel, maar zeer strikt: bij annuleren krijg je geen geld terug. Schrijf dus niet klakkeloos in als deelnemer om maar vast een plaatsje te reserveren! Moet je onverhoopt toch annuleren? Verkoop dan zelf je plaats aan iemand anders en informeer organisator Benoit via een PM.

Gedrag, aansprakelijkheid en veiligheid

Er zijn allerlei beangstigende verhalen over de Duitse aansprakelijkheidswetgeving te lezen. Wetgeving is natuurlijk noodzakelijk, maar laten we vooral voorkomen dat we opvallen bij de wetgever. Dit houdt in dat we volgens de geldende verkeersregels rijden en we ons niet als apen in een groep laten opjutten tot ongewenst gedrag. Veiligheid gaat boven alles, zelfs als je hiervoor keuzes moet maken waardoor je bijvoorbeeld de groep kwijtraakt of de route niet kunt vervolgen.

De routes

Ik probeer een mix te vinden tussen mooie routes, voldoende stops en niet te vergeten ruimte voor gezelligheid.

Uiteraard worden de routes t.z.t. als GPX bestand op deze plek gepubliceerd.

Kamerindeling

Een week voor aanvang maak ik een kamerindeling. Daarbij probeer ik zo veel mogelijk rekening te houden met individuele wensen (die je via PM kenbaar kunt maken). Er zijn geen eenpersoonskamers en enkele bezetting van een tweepersoonskamer is niet mogelijk.

Groepsindeling

Over de groepsindeling ontvang je ergens in april 2015 een bericht. Er valt nu nog niets over te vertellen, behalve dat ik als organisator mijn uiterste best zal doen om bij elkaar passende groepen samen te stellen. In de praktijk blijkt het erg moeilijk dit geheel naar wens op papier te ontwerpen, dus na de eerste dag kunnen we in overleg met voorrijders en organisator de groepsindeling desgewenst wijzigen. Uiteraard krijg je als deelnemer ruim op tijd een keuze voorgeschoteld.

Voorrijders/achterrijders gezocht

Naar verwachting hebben we vijf voorrijders en vijf achterrijders nodig. Stuur organisator Benoit even een PM als je graag een groep op sleeptouw wilt nemen of als achterrijder wilt begeleiden. Een navigatiesysteem is noodzakelijk, maar vooral ervaring met voorrijden/achterrijden is zeer gewenst.

Voorpret en vragen

Vragen kun je natuurlijk via PM stellen, maar ik heb liever dat je ze stelt in het voorprettopic op het forum. Handig voor iedereen die meeleest en het zorgt gelijk voor wat leven in de brouwerij. Voorpret is wat mij betreft namelijk net zo leuk als het weekend zelf!

Benoit
0652516803

Update 24-2-2015
De eerste opzet van de routes is gemaakt (zie bijlagen).

Ik probeer een stukje afwisseling te brengen in de route en mijn insteek op het moment is om eerst een stuk snelweg te doen om aan de rand van de Ardennen binnendoor te gaan rijden naar DAUN. Uitdaging hierbij is dat rechtsom of linksom een redelijke afstand overbrugd moet worden waar snelweg niet te vermijden is. Startpunt is nog niet vastgesteld maar gemakshalve ben ik uitgegaan van het startpunt van vorig jaar (kan dus nog gewijzigd worden). De start van het openingsweekend zullen wij hierdoor eerst over de snelweg doorbrengen om zo snel mogelijk in het mooie heuvellandschap van de Ardennen te belanden. Hierna is het binnendoor van net onder Verviers (Belgie) naar DAUN.

Voor de zaterdag is een mooie tocht gekozen met veel bochten en waarbij een shortcut kan worden gekozen richting hotel Bikers Moment als je niet de 309km wilt afmaken.

Zondag is de insteek om zo lang mogelijk te genieten van de mooie wegen en als eindpunt bij een snelweg uit te komen waar ieder zijn weg naar huis kan vervolgen.

Het passen en meten van de routes en tijden is nog niet gereed maar zie onderstaande tijden als indicatie.

Tijdstippen en routes zijn nog onder voorbehoud maar dit is de huidige opzet:
- Vrijdag: Lunch Hof van Hulsberg: tussen 10.30-11.30 uur
- Vrijdag: Vertrek Hof van Hulsberg: tussen 11.30-12.00 uur (5 groepen)
- Vrijdag: Aankomst Bikers Moment DAUN: tussen 17.00-18.30 uur
- Zondag: Aankomst eindpunt weekend in Duitsland: 15.00 uur (via snelweg naar huis)

Update 30-3-2015
April is bijna in zicht dus het aftellen is begonnen. Enkele updates:
- De start zal plaatsvinden bij Hotel/Restaurant Hof van Hulsberg. Net al vorig jaar hebben wij de mogelijkheid om voor 10 Euro een lunch te kunnen genieten (Broodjes, soep, koffie en thee inclusief). Exclusief van deze lunch zijn frisdranken en koffie varianten zoals espresso, cappuccino, etc.
- Op basis van de huidige inschrijvingen heb ik de kamers definitief gemaakt bij ons hotel Bikers moment. Consequentie hiervan is dat nieuwe inschrijvingen na betaling nog bevestigd moeten worden door het hotel (of er nog kamers/bedden beschikbaar zijn).

Update 7-4-2015
Mijn mobiele nummer is gewijzigd naar 06-52516803

Update 19-4-2015
De routes zijn gemaakt en een pakket van GPX of GDB kan worden gedownload. Als downloaden niet lukt laat even via een PM weten en vermeld ook je eigen email adres. Voor standaard Garmin zou ik het GPX bestand gebruiken. Zie het bericht naar de deelnemers met aanvullende uitleg van de routes.