Offroad Brabant 200 km


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: Zwaailicht
 • TOERRITTEN: 19
 • GEORGANISEERD: 18

 

Datum en tijd

 • START: maandag 23 december 2013 om 08:00
 • EINDE: maandag 23 december 2013 om 17:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
 • REGIO: Zuid Nederland
 • LENGTE RIT: 200km
 • RIJSTIJL: Off-road
 • WEGDEK: Onverhard
 • VOORRIJDER: Nog niet bekend

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 9
 • PLAATSEN VRIJ: 6
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

Voor wie :

De offroader zal aan deze rit veel plezier kunnen beleven. 200 km op veldwegen en paden, zonder moeilijke klimmetjes of doorwadingen.
De rit is met iedere adventure/enduro/offroad goed te rijden. Noppen VERPLICHT!!!

Het is herfst/winter en de ondergrond is zand/modder. Zonder noppen (voor de grote allroad bijvoorbeeld TKC80) is de rit niet te rijden.

UItlaat : "herriepijpen" zijn niet toegelaten!


Verzamelen om 08:00 uur en daarna starten. Het is een lange rit.

Codegroen :

We rijden op legale wegen door de bossen. We zijn hier te gast en dienen ons ook zo te gedragen. Bij het passeren van wandelaars (met of zonder hond) gaat het gas eraf en passeren we langzaam.
Bij het passeren van paarden gaan we zover mogelijk aan de kant rijden en rijden we stapvoets voorbij. Bij tegemoetkomende paarden aan de zijkant stoppen en motor af.
Als het paard voorbij is normaal optrekken en de route vervolgen.

Voor meer info kijk op : www.codegroen.com

Kleding / verzorging :

Zorg dat je goede kleding draagt. Spijkerbroeken en vergelijkbare kleding is niet aan te raden. Een paar dunne laagjes kleding is warmer dan een dikke trui en je hebt de mogelijkheid om (als het je te warm wordt) iets uit te trekken.
Zorg dat je wat te eten en drinken bij je hebt voor onderweg. Het kan zijn dat we een horeca-gelegenheid aandoen ( voor ieder op eigen kosten ;-) ) maar het is van belang dat je fit blijft en dus in ieder geval drinken bij je hebt.

Tanken :

Onderweg is er mogelijkheid om te tanken. Als je een tank hebt van 20/30 ltr is het niet noodzakelijk om deze vol te tanken voor aanvang. Kijk dat je (afhankelijk van het verbruik van je motor) voor 150 km brandstof bij je hebt.

Groep :

We rijden als groep. Geoffrey rijdt voorop en ikzelf rij achter. De groep blijft bij elkaar.
Kijk af en toe even achter je of de rijder die na je komt, nog steeds achter je zit. Als dat niet meer het geval is, probeer de rijder(s) voor je te waarschuwen, zodat de groep stopt.

Plezier :

Iedereen moet plezier beleven aan de rit. Alles kan, niets moet. Het is ook geen wedstrijd.
Mens en machine moeten heel blijven! Kom je ergens in de problemen dan zullen Geoffrey en ik wel vanzelf toeschieten.

Wipe-your-own-ass :

* In geval dat je met een kapotte motor komt te staan, dan zullen we als groep proberen de motor weer aan de praat te krijgen. Indien dat niet lukt, dan zul je ANWB/KNMV of een kennis moeten inschakelen om de motor weer thuis te krijgen. De groep zal dan verder rijden.
* In geval van letsel, dan wordt 112 gebeld. Er zal iemand, die de route heeft, bij je blijven totdat de hulpverleners ter plekke zijn. Daarna zal deze de groep proberen in te halen.
* Wij organiseren deze rit omdat we fervent offroad-rijders zijn en dit plezier willen delen met anderen. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk zijn voor enige vorm van schade e.d.

Overige info :

Kort voor de rit ontvang je nog bericht met de laatste info en telefoonnummer.

Indien het weer of omstandigheden dermate slecht zijn, dat de rit niet kan doorgaan, wordt dit uiterlijk op de avond, voorafgaand aan de rit, via MM kenbaar gemaakt. Dus hou je mail in de gaten.

Reservelijst :
-