Off-Road in Brabant II


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: Popopeter
 • TOERRITTEN: 314
 • GEORGANISEERD: 87

 

Datum en tijd

 • START: zaterdag 27 oktober 2018 om 10:00
 • EINDE: zaterdag 27 oktober 2018 om 17:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
 • REGIO: Zuid Nederland
 • LENGTE RIT: 162km
 • RIJSTIJL: Off-road
 • WEGDEK: Onverhard
 • VOORRIJDER: Popopeter

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 6
 • PLAATSEN VRIJ: 1
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Gemiddeld

 

Omschrijving

Eric (erimar) en ik hebben de smaak van het off road rijden nu te pakken en organiseren om de beurt en in overleg vervolgritten. Mijn eerste rit met eencilinder motoren, dus de lichtere off-roads) was op de laatste dag van de grote droogte en tevens de eerste dag van de grote buien....vooral het spekgladde asfalt zorgde ervoor dat de rit niet helemaal werd uitgereden. Zaterdag 15 september is bedoeld voor de zwaardere kanonnen, een week geleden hebben we die verkend. Om het momentum vast te houden hier alvast de volgende: afhankelijk van de inschrijvingen, het weer en de ervaringen van voorgaande ritten zullen we de route enigszins varieren cq sommige stukken weglaten. Het is onmogelijk om 100% off road te rijden, maar die paar stukjes asfalt zijn weer fijn om te rusten of af te koelen.
Zoals we de route nu hebben bouwt het lekker op: een paar rechte zandwegen, van gemakkkelijk (hard met kuilen), tot zwaar rul  zand met diepe sporen, dan meer van hetzelfde met af en toe bochten er in, smaller, breder etc., een lang nauwelijks gebruikt karrepad met diepe modderige kuilen en deels overgroeid.
We stoppen even bij een bruggetje over het Wilhelminakanaal (water drinken, Bifi worstje eten) en gaan weer verder door en langs zanderige boswegen. Soms tussen akker en bos in, steeds smaller...ook een stukje kronkelweggetje door een bos, maar nog vnl vlak. We eindigen voor de lunch in hartje Geldrop bij Kaffee peijnenburg aan een pleintje met meerdere terrassen.
We verlaten Geldrop naar het zuiden en duiken meteen weer het bos in... , meer van hetzelfde, maar steeds ook smallere paadjes met de eerste lichtere knippen naast het hoofd zandpad. Uiteindelijk ook een lang stuk met knippen (we springen niet maar rijden er door) en een heel avontuurlijke (mountainbike ) trail met korte draaien en veel vertikaal werk. Als je rustig blijft en doorzet  is het allemaal te doen zoals met de relatief zware African Twin van Eric. We eindigen in de Rips (ook Gemeente Gemert) bij de Viersprong, bij de rotonde.
In principe heb je geen noppen nodig, als het te gek wordt met nattigheid dan stellen we de rit uit, ik ga zelf vlak van tevoren even testen (met of zonder noppen achter) ook weer leerzaam, lage banden druk kan vaak al genoeg grip opleveren.
Het is potentieel een heel leuke dag, mooi in de natuur en mocht je de motor een keer niet kunnen houden dan is er vaak geen schade in het zand. Die mooie tankbeschermers die je wel op adventure bikes ziet, alsook handkappen met een metalen band erin, en niet al te strak vastgezette spiegels helpen om schade te voorkomen.
Zes is een mooi aantal, met vaste voor en achterrijder rouleren de anderen bij elke afslag van bijna voor tot bijna achter (follow-up systeem), mogelijk maken we er nog zeven of acht van.
Verzamelen vanaf half 10 bij het tankstation, daar is ook koffie...verder is er weinig open op die tijd in dat gebied. Bij een beetje vlot doortuffen zijn we om een uur of vijf/zes weer bij het eindpunt.