Nazomerrit vanuit Amersfoort


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: Stormvogel
 • TOERRITTEN: 23
 • GEORGANISEERD: 3

 

Datum en tijd

 • START: zaterdag 2 september 2017 om 10:30
 • EINDE: zaterdag 2 september 2017 om 18:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
 • REGIO: Midden Nederland
 • LENGTE RIT: 215km
 • RIJSTIJL: Toeren
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: Stormvogel

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 16
 • PLAATSEN VRIJ: 1
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

TOEVOEGING 26-08-2017:

Ik heb de gewijzigde rit afgelopen woensdag gereden met 6 andere motoren als Motormaatje rit 'Lunch bij de Peerdestal'. De route klopte nu uitstekend en iedereen was tevreden. In het tweede stuk heb ik een korte tussenstop ingepland bij een pittoreske snackbar met buitenterras. We hebben daar afgelopen woensdag ook gezeten en dat beviel prima.

In het kort even de planning:

- Rond 10 uur verzamelen bij McDonalds. Zorg dat je benzinetank vol is, ik heb twee tankstations in de buurt van het verzamelpunt als waypoints ter suggestie bijgevoegd. Ik ben er stipt om 10 uur en drink dan heerlijk relaxed twee kopjes koffie.

- We vertrekken in twee groepn: ééntje om 10:45u en ééntje om 11:00u.

- Na twee uur rijden komen we elkaar allemaal weer tegen bij restaurant De Peerdestal in Ellecom. Ik heb daar voor ons allemaal gereserveerd om 13:00u.

- Na de lunch stoppen we na 2 km in Dieren bij een tankstation. Dit is na ongeveer 100 km vanaf de start.

- Anderhalf uur rijden later stoppen we bij Snackbar 't Speuldje in Speuld.

- Na deze tussenstop rijden we nog een uur naar de eindbestemming: Restaurant De Stoeterij in Soesterberg. Hier komen we rond 18:00u aan. Ik heb hier voor ons allemaal gereserveerd. voor het avondeten. Ik hoor graag wie er NIET blijft voor het eten zodat ik het precieze aantal personen kan doorgeven.

We gaan in twee groepen rijden: ik zal één groep voorrijden en RobMo zal de andere groep voorrijden. Qua rijstijl zit er geen verschil tussen ons maar als je een voorkeur hebt voor één van beiden dan kun je dat uiteraard doorgeven. Rob rijdt op een ST1300, ik op een ST1100.

Ik heb zojuist een GPX bestand toegevoegd met daarin de belangrijkste waypoints, twee routes en twee van die routes gemaakte tracks zodat je een referentie hebt.

Oh en nog wat: we gaan ongeveer 500 meter over een gravelpad. Dit is kei- en keihard dus het is geen enkel probleem maar het is maar dat je het weet.

Als het (heel) slecht weer is gaat de rit niet door maar dat bespreken we hier tzt. dan nog wel.

Ik zie jullie graag allemaal op 2 september aanstaande !

-----

TOEVOEGING 07-08-2017:

Ik heb de rit vandaag proefgereden. Gelukkig maar, want Garmin stuurde me een paar keer een weg in die doodlopend was. Uiteindelijk is er nu een -al zeg ik het zelf- prachtige toerrit overgebleven met voor elk wat wils: loofbomen, naaldbomen, hei, haarspeldbochten, snelle bochten, rechte stukken, langzame stukken, snellere stukken, van alles wat inclusief de Posbank !

Omdat er zo ontzettend veel mensen op de reservelijst staan en RobMo heeft aangeboden om ook een groep voor te rijden heb ik het aantal motoren nu verhoogd tot 16 inclusief mezelf. Gezien de route zou ik ook niet met meer dan 8 motoren in één groep willen rijden.

Ik zal de definitieve route later nog publiceren.

Het is mijn bedoeling om in de ochtend in één keer 2 uur achter elkaar te rijden en dan net ná het rijden van de Posbank lekker te gaan lunchen. In de middag hebben we dan nog zo'n 2,5 uur te rijden. Vandaag heb ik dat stuk in één keer gereden, maar ik denk dat ik het voor de definitieve tocht maar in tweeën splits.

Moet ik nog een tankstop inlassen ? We gaan 215 km rijden. Laat het even weten ...

En tenslotte is het mijn bedoeling om aan het einde bij Eethuis De Stoeterij een hapje te blijven eten. Dit is een prima keuken voor een schappelijke prijs met -denk ik- voor elk wat wils. Overigens hoeft dat natuurlijk niet.

Graag hoor ik van iederen even of ze wel of niet willen blijven eten naderhand, dan kan ik de reservering daarop aanpassen.

--------

Op deze zaterdag gaan we met een klein groepje een relaxed rondje rijden.We beginnen in Amersfoort en dan rijden we richting het oosten, de kant van de veluwe op.Ik zorg voor een leuk plekje om te lunchen halverwege en het is mijn bedoeling om in of vlakbij Amersfoort op een gezellig plekje weer te eindigen.

Het tempo zal rustig zijn dus deze rit is ook zeker geschikt voor beginners.

Bij slecht weer gaat de rit niet door.

Ik zal tijdig de route uploaden en de adressen voor begin, eind en lunch vermelden.