Hoe dichter bij Dordt


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 

Datum en tijd

 • START: zaterdag 30 juni 2018 om 10:00
 • EINDE: zaterdag 30 juni 2018 om 16:30

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Dagtocht
 • REGIO: West Nederland
 • LENGTE RIT: 200km
 • RIJSTIJL: Sportief
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: MAdMaxRonald

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 19
 • PLAATSEN VRIJ: Vol!
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

Je kunt er niet vanaf en je leert elkaar het best kennen op een eiland! Dus daarom "Het Eiland van Dordt".

MM brengt door onze hobby mooie mensen bij elkaar. Met sommige heb je een klik en voor je het weet heb je een oranje sterretje achter je naam staan.

Deze rit is bedoeld voor de ORANJE sterretjes. Ik kan niet iedereen kwijt maar de tuin op het zuiden van het eiland van Dordt staat ter beschikking. We gaan een stukje sturen en varen (eiland is te klein om km's te maken) en maken er een dag van om in te lijsten.

UPDATE 8-6
De route is bijna klaar en het idee krijgt steeds meer vorm. De route slingert door een stukje Dordtse Biesbosch en Hoekse waard. Dit leent zich niet altijd om op het gas te gaan. De rit zal een sportief karakter hebben maar ook voor de natuurliefhebbers geen enkel probleem. Gezien de grote maken we sowieso 3 groepen (B - K - L  of  1 - 2 - 3). 

Verder was het de bedoeling om de BBQ een Amerikaans tintje te geven maar dat lijkt met onze hobby toch wat lastiger; waar laat je je bevroren kip op de motor?! Dus is het verstandiger als ik zoveel mogelijk ga inkopen en daar een bijdrage van 10 euro voor vraag. Speciale wensen graag even aangeven. Vega is natuurlijk geen probleem maar ik verwacht dat de basis vlees zal zijn (worst, saté, dikke burgers, stok pain, salade, smeerspul en GGGR (gezond, groen, geel, rood)).

We lunchen halverwege en doen nog ergens een koffiestop/plaspauze. In de achtertuin is het één voor allen en allen voor één. Voel je thuis en zorg voor jezelf. Ik durf te organiseren maar ben geen kok of ober.

Daarnaast hebben we nog een pont (eiland bewoner) dus zorg voor wat losgeld (€ 1,80). En we hebben mooi weer nodig!

Ideeën zijn welkom, nu kan het nog. Wordt vervolgd!

 

UPDATE - 10-6
Route is voorgereden en klaar. Veel dijken en natuur. We starten iets eerder vanwege eventuele drukte bij de pont. We lunchen na 90 km aan de jachthaven van Drimmelen bij De Zuiderklip. Ik verwacht dat we daar allemaal tussen 13.00 en 13.30 kunnen zijn. Daarna sturen we verder richting de Grevelingen en stoppen na 80 km bij De Platte Reedijk Heinenoord. Net hiervoor kan er eventueel getankt worden. Tankstation (Firezone) kun je niet missen.

OPLETTEN 1:  Als we van de pont afkomen, komen we vrij snel bij routepunt 10. Dit is ter hoogte van het Biesbosch museum. Dit was nog niet zo lang geleden afgesloten en alleen toegankelijk voor fietsers. Nu vrij voor alle verkeer. Mijn TomTom zegt omdraaien. Niet doen! Verderop pakt hij het weer op en rijden we door een prachtig landschap!

OPLETTEN 2:  Verderop rijden we Werkendam uit. Bij routepunt 15 staat een slagboom. Theoretisch is deze op zaterdag open maar anders gewoon tot de Stopstreep oprijden. Hij gaat dan automatisch open. Daarna is het weer natuurgebied en gewoon vrij toegankelijk voor verkeer.

OPLETTEN 3:  Ter hoogte van Zevenbergen, parallel aan de A17 bij routepunt 45, rijden we op de Uilendijk. Mijn TomTom had er geen moeite mee maar de routeplanner (Tyre) vind dat we terug moeten. Niet doen! Verderop pakt hij het gewoon weer op. 

OPLETTEN 4:  Met nog maar 4 km te gaan passeren we routepunt 88 en zijn we er bijna. Rechts ziet u natuur, links mijn achtertuin. Toeteren als je eraan denkt maar gewoon de route vervolgen. Vanaf beneden wordt je aangemoedigd en alvast het eerste drankje klaargezet :-)

Ik kan de punten 1 t/m 3 proberen te ontwijken maar dan missen we een paar heel mooie stukjes. Sowieso zijn we niet in overtreding.

Cheerzzzz

UPDATE 21-6
Wij rijden in drie groepen. Gezien ons gezelschap zal de rijstijl elkaar niet veel ontlopen. Daar waar we op het gas kunnen zullen we het niet laten maar ik geloof niet dat we elkaar kwijt zullen raken. 

-1- Ronald - 
-2- PaultjeDus - 
-3- Roelof -  

Bij deze de vraag om even aan te geven bij wie je wilt rijden. Bij geen gehoor deel ik naar eer en geweten in.