Gardameer via Gotthard-en Timmelsjochpas


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: JulesdeB
 • TOERRITTEN: -
 • GEORGANISEERD: -

 

Datum en tijd

 • START: zondag 2 september 2018 om 12:00
 • EINDE: vrijdag 14 september 2018 om 19:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Vakantie
 • REGIO: Italië
 • LENGTE RIT: 2800km
 • RIJSTIJL: Toeren
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: JulesdeB

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 4
 • PLAATSEN VRIJ: 1
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Gemiddeld

 

Omschrijving

De rit is bedoeld voor 4 personen, mocht er een stel meegaan zijn dat er dus 2 onder één naam.  En dat maakt 4 in totaal, wanneer er twee andere enkele deelnemers zijn incl. organisator.

We hebben het er al veel over gehad tussen de diverse ritten door, dus voor velen is het geen verrassing: een 'vakantierit naar Italie!'  Wij zoeken geen  feestbeesten of chagrijnen, maar wel gewoon vrolijke mensen die makkelijk in de omgang (willen) zijn en de groep belangrijker vinden dan zichzelf. Het moet leuk en gezellig zijn en het motorijden serieus en veilig.

Het plan is al behoorlijk concreet:

 • Deze rit is voor wat mij betreft voor een ieder, en dus ook voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met motorrijden in het buitenland. We gaan niet racen want willen juist iets meer zien dan alleen asfalt en daar zijn de routes op afgestemd. 
 • De trip duurt ca. 12  dagen.
 • We vertrekken op de zondag 02 september 2018.
 • Ik ben de voorrijder maar na iedere stop rouleren we. Dat is ca.  iedere 1 1/2 uur. En waar gewenst dan wel noodzakelijk rij ik weer voorop.
 • Het is best een stuk kachelen, maar gezien het direct na vertrek vakantie is touren we in een aantal dagen die kant op genietende van het motorrijden én de omgeving. We rijden wel lekker door en gaan niet sukkelen. Daar zijn georganiseerde ritten met drie tot vijf wielen voor met riante stoel 🙄

Op basis van ervaring en persoonlijke stijl die ik bij sommige organisatoren heb gezien, en waar ik me helemaal in kan vinden, heb óók ik als organisator een aantal 'huisregeltjes'. Kun je je daarin niet vinden? Het spijt me, maar dan past deze trip niet bij jou.

 • Je inschrijving is pas definitief als je betaling is ontvangen. Als je onverhoopt moet annuleren, en ik krijg daardoor te maken met annuleringskosten, dan houd ik deze in mindering bij het terugbetalen van je aanbetaling. 
 • We maken vooraf een gezamenlijke pot voor overdag van waaruit ik zo'n beetje allee gedurende de dag betaal incl lunch en koffiestops. Diner en bar is je eigen feestje maar eel graag van de partij zijn opneigen wijze. We houden als groep rekening met elkaars uitgaven (pot) en als organisator houd ik dat een beetje in de smiezen, waar nodig actief.
 • Ik vraag je om snel te reageren op mijn berichten. Dat is sowieso fijn, maar soms ook nodig, bijvoorbeeld als het gaat om vragen over kamerindeling of betalingen.
 • Het kan ook zo zijn dat ik door persoonlijke/medische redenen jullie onverwacht in de steek moet laten. Dan zal ik alles overdragen aan een van jullie en het geheel overdragen aan een van de deelnemers.
 • Ik probeer op basis van je voorkeur en de beschikbare kamers een kamerindeling te maken. Ik houd daarbij rekening met je wensen, maar kan niet vooraf beloven dat ze vervuld kunnen worden. Soms moeten we improviseren mss, maar nood breekt wetten. 

Op het verzamelpunt aangekomen (dag 1 ca.500km vanaf NH) aan de koffie en daarmee is direct de vakantie gestart. Tijdens de koffie wordt de dag gebriefd en gaan we op pad richting Vaals. Daar aangekomen tussen 15.00h en 16.00h zullen we de Wilhelminatoren beklimmen om met een all round look van het uitzicht vanaf het drielandenpunt  te genieten. Na via de tokkelbaan  weer beneden te zijn aangekomen verwennen we even de inwendige mens om daarna rond de klok van 17.00h weer koers Z voor te gaan, richting Campanile Hotel in Luxemburg City. Hier zullen we rond 20.00h aankomen.

De volgende morgen (dag2, ca. 250 km) verzamelen we bij de motoren om 08.30h en vertrekken naar een locale ontbijtstek. We zullen zo min mogelijk ontbijten in de hotels om maximaal te genieten van de locale sfeer en middenstand. Hiervandaan gaan we op weg naar Strassbourg om even het gebouw te bekijken van de "EU zakkenvullers " en overnachten in nabij gelegen Ibis hotel Strassbourg Historique. Hier zullen we einde van de middag arriveren en gaan na opfrissen de stad in om wat cultuur te snuiven en vervolgens op een terras te belanden, alvorens van een welverdiende nachtrust te gaan genieten.

Dag 3 zullen we zo'n 350 km afleggen met als eindbestemming Hotel Casa Arcobaleno in Airolo waar we onderweg extra gaan genieten van de Gotthardpass. 

Op de 4e dag ca. 250 km, vertrekken we verder richting Italie waar we tussen Brissago en Rondonico de grens tussen Zwitserland en Italie oversteken richting Verbania aan het lago Maggiore, om in Intra aan de Westkust  de veerboot te pakken naar Laveno aan de Oostkust. In Lavano aangekomen doe we ff een hapje bij Ali Baba & le 40 Pizze voor een kleine versnapering. en van het dorpje te genieten. Daarna schuiven we richting het Oosten, om de Zuid van het Como meer heen naar een locatie om een hapje te doen om daarna deze dag op een hele mooie locatie aan de westzijde van de oostelijke uitloper van het Como meer, Hotel Le Torrette in Pescate, te eindigen.

Dag 5 drukken we lokaal weer een ontbijtje met koffie naar binnen en stappen wederom goed gemutst, weliswaar met een helm, in de inmiddels uitgedampte motorlaarzen op de motor om aansluitend koers te zetten naar Riva del Garda via een wederom mooie route. We rijden langs de gehele westkust van het Lago di Endine richting een terras op het meest noordelijke puntje van Lago di Iseo. Daar weer even genoten te hebben van het uitzicht gaan we naar een terras op het noordelijkste puntje van Lago di Idro om wat te eten en door te stoten naar Riva del Garda waar we ergens in de middag aankomen. Vervolgens zwerven we een aantal dagen rond vanuit een airbnb waar we drie volle dagen huishouden om vervolgens 10 september om 08.30h weer van het Gardameer  via de Timmelsjoch pass, Oostenrijk, door klein stukje Dld. en route te gaan naar Strassbourg. Daar pakken we weer de bekende route op maar in omgekeerde volgorde uiteraard.

Aangekomen bij van der Valk in Zaltbommel eten we gezamenlijk om de reis af te sluiten en gaan vervolgens onze eigen weg....... back home. De 14e september lig je in princiepe weer in je eigen wiegje.

mvg Jules.

PS Tussentijds maak ik nieuwsbrieven waardoor je op de hoogte bent van hoe of wat.