: Drie keer 'rammen'* in Pfalz (D)


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: Eric
 • TOERRITTEN: 97
 • GEORGANISEERD: 30

 

Datum en tijd

 • START: woensdag 12 september 2012 om 07:30
 • EINDE: zaterdag 15 september 2012 om 15:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Meerdaagse rit
 • REGIO: West Duitsland
 • LENGTE RIT: 1km
 • RIJSTIJL: Toeren
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: Nog niet bekend

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 2
 • PLAATSEN VRIJ: Vol!
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Gemiddeld

 

Omschrijving


Over deze meerdaagse toertocht is een artikel geschreven in de Promotor nr. 6 van juni dit jaar. Toen ik het las was ik gelijk om, die routes wil ik rijden. Mooie omgeving, een stukje uitdaging in lengte en moeilijkheidsgraad, zeer gevarieerd. Kortom van alles wat.

==================================================================
* Het 'rammen' in de titel slaat naar mijn mening als verwijzing op het plaatsje Ramstein, waar de band Rammstein overigens weer haar naam aan ontleend heeft.
Het gaat dus beslist niet over onverantwoord tekeer gaan, jagen, etc. Maar, eerlijk is eerlijk, het mag af en toe best uitdagend en we mogen soms even lekker los gaan. Maar altijd met verstand! we willen tenslotte ook weer gewoon heel thuis komen.
==================================================================

Kort het programma van dag tot dag:
Dag 1 (woensdag 12-09-2012) "Es geht Los!" ca. 415 km
Ramstein ligt op ca. 415 km vanaf Doetinchem. Omdat volledig binnendoor teveel tijd kost 'moeten' de eerste km's over de Autobahn. Het is niet anders. Ter hoogte van Wittlich gaan we er vanaf en rijden we langs de Moezel naar het startpunt van de 1e route. Prachtige vergezichten, kronkelige wegen met sensationele bochten, hellingen die zomaar ineens even 20% zijn, stille bossen, heuvels, ...
Eindbestemming: ons overnachtingsadres voor 3 nachten

Dag 2 (donderdag 13-09-2012) "America ist wunderbar" ca. 170 km
Waan je even alsof je in Amerika bent. Zware pickup trucks, Engels opschriften. Alles omdat hier ca. 70.000 Amerikanen wonen waarvan een groot deel op de Amerikaanse luchtmachtbasis werkt.
De routes gaat over immens brede wegen, komt bij een grenspost waar je niet overheen mag (misschien alleen voor een foto, na toestemming), door weilanden en het uitgestrekte Pfälzerwald. We komen zelfs over stukjes geheimzinnige onverharde bergweggetjes.
De uitsmijter is het roemruchte Johanniskreuz. 14 km slingerweg door een krap dal. Een bord met het opschrift "Der Tod Fährt Mit" geeft aan dat we voorzichtig en bedachtzaam moeten (en zullen!) zijn.

Dag 3 (vrijdag 14-09-2012) "Mein Land!" ca. 250 km
Via de Deutsche Weinstrasse rijden naar de oostelijke rand van het Pfälzerwald. Eerst een slingerbergweg, door het dorpje Frankenstein, later over de uitgestrekte laagvlakte van het Rheinland.
Via een klein lusje door Frankrijk komen we aan de achterkant van de Weinstrasse. Geen tufweggetje, maar een echte ramrit. Bochten, bergen, en doordeweeks lekker rustig. De weg naar de Trifels leidt naar 3 oude burchten op 3 bergtoppen. Nog een stukje Weinstrasse en dan het klapstuk van de dag: Het Elmsteinertal. Net zo sensationeel als de B48 van Johanniskreuz, maar onbekender bij motorrijders.

Dag 4 (zaterdag 15-09-2012) "Adios" aber "Keine Lust" ca. 415 km
Vandaag weer naar huis. Geen zin natuurlijk, maar aan alles komt een eind. Na het ontbijt vertrekken we richting Nederland. Het eerste stuk lekker binnendoor, de laatste km's weer Autobahn. De heenweg, maar dan tegengesteld.


Ik heb niets van de route voorgereden.
De kwalificatie van de moeilijkheidsgraad heb ik gevoelsmatig op gemiddeld gezet.
Bij het schrijven van bovenstaande teksten heb ik mij laten inspireren door het artikel in Promotor. Heb je het blad niet, dan kan ik zorgen dat je het betreffende artikel met alle beschrijvingen in PDF formaat krijgt.
De routes zijn te vinden op de website van Promotor. Zie door voor deze link: http://www.anwbmotor.nl/drie-keer-rammen-pfalz

Een overnachtingsadres heb ik nog niet gekozen. Er zijn diverse hotels in de buurt. Prijzen liggen, voor 3 nachten met ontbijt, zo rond de €150,-/ € 75,- p.p. (op basis van 1 persoon/kamer).

PS Je hoeft geen Rammstein fan te zijn. Ben ik ook niet speciaal, alhoewel ik wel een keer naar een concert van ze geweest ben.