Ardeche Auvergne Rhonedal Vercors


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: From22422
 • TOERRITTEN: 6
 • GEORGANISEERD: 6

 

Datum en tijd

 • START: zaterdag 15 september 2018 om 08:00
 • EINDE: zondag 23 september 2018 om 17:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Vakantie
 • REGIO: Oost Frankrijk
 • LENGTE RIT: 3500km
 • RIJSTIJL: Toeren
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: Nog niet bekend

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 14
 • PLAATSEN VRIJ: 7
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Gemiddeld

 

Omschrijving

Ardeche/Auvergne/Rhonedal/Cevennes/Vercors:
Vanwege de enthousiaste reacties van zowel de deelnemers als de (Nederlandse) eigenaar van de locatie wil ik deze toer ook in 2018 weer organiseren. Van 15 t/m 23 september. De vorige vier keer zat de groep vol. Een zeer succesvolle en mooie toer. Vraag het gerust aan de Motormaatje-leden die al eerder meegingen. Sommigen al 4 keer!! 
Twee dagen heen, twee dagen terug, in Frankrijk nauwelijks snelweg (alleen allereerste dag) en vijf dagen toeren door Ardeche, Auvergne, Rhonedal, Vercors, Cevennes, Drome en Voor-Alpen. Wie gaat er mee naar het prachtige dorp Lalouvesc in de noordelijke Ardeche. Overnachten in La Vie Tara, een bijzondere locatie met Nederlandse eigenaren. Een perfecte kok, dus iedere avond een geweldig 3-gangenmenu. 2 dagen heen, 5 dagen in Lalouvesc en 2 dagen terug. Tussenovernachtingen (eventueel via mij bij te boeken direct bij de reservering van de toer, of zelf te regelen) in omgeving Dijon/Neufchateau.
Vanuit Lalouvesc heb ik 8 geweldige routes uitgezet, speciaal voor motorrijders. In alle richtingen, dus zeer diverse landschappen. 300 km rijden zonder stoplicht, waar kan dat nog! Routes zijn nagereden en beschikbaar als gdb en gpx. Routes (de volgorde op dag 3 t/m 7 kan gewisseld worden,afhankelijk van het weer):
Dag 1: Nederland - Dijon via snelweg, - ca. 700 km
Dag 2: Dijon - Lalouvesc. - 356 km binnendoor
Dag 3 t/m 7: 5 dagtochten richting Noord, Oost, Zuid, Noordwest, Zuidwest, tussen de 150 en 300 km (maar vlot te rijden).
Nagenoeg alle routes kunnen ook ingekort worden.
Dag 8; Lalouvesc-Neufchateau - 500 km binnendoor
Dag 9: Neufchateau -huis - ca. 500 km.
Bericht me als je mee wilt. Reis staat open voor iedereen. De routes zijn voor iedereen interessant: voor snelle rijders en rustige toerders. Onderweg is genoeg te zien. Voor beginners: besef wel dat de routes redelijk lang zijn. De opbouw is prima, dus je went aan alle soorten wegen en doet enorm veel ervaring op. Geen extreem hoge passen, maar meer dan voldoende bochten en ook 'cols'. We rijden ook in de Voor-Alpen en de Vercors. Je rijdt je eigen tempo. In kleine of grotere groepjes, wat je zelf wil. Het gaat ook om de gezelligheid!! Deze toer zal je absoluut bevallen. Spreek je geen Frans? Geen probleem! Ik wel en de eigenaren van het prachtige hotel zijn Nederlanders. En voor degenen die al eerder meegingen: deze prachtige motorgenieke routes nog eens rijden is geen straf! En je hebt ze nog lang niet allemaal gereden!
De prijzen zijn voor 2018:
- 1 persoons kamer met douche/toilet op de gang en wasbak op de kamer: 495 euro
- 1 persoons kamer met eigen douche/toilet op de kamer: 570 euro
- 2 persoons kamer met eigen toilet/douche: 430 euro per persoon.
NB aantal kamers met eigen toilet/douche op de kamer is beperkt.
Je hebt voor deze prijs 6 overnachtingen in Lalouvesc met logies, ontbijt en een prima 3-gangendiner in een bijzondere gebouw in een parkachtige omgeving.
Ik kan ook een voor- en na overnachting regelen als je dat zou willen in Dijon en Neufchateau. Kosten voor 2 nachten in 2 persoonskamer met logies/ontbijt: 100 euro p.p.
Kosten voor 2 nachten in 1-persoonskamer met logies/ontbijt: 150 euro. Helaas zijn in Frankrijk geen 1-persoonskamers meer te boeken; je krijgt dus een 2-persoonskamer voor solo-gebruik in het start- en finish-hotel. Ga je mee of wil je meer informatie? Stuur me een berichtje met je mailadres voor de snelste reactie.