14 dgn kamperen Alpen - juni 2015


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 

Datum en tijd

 • START: zaterdag 30 mei 2015 om 09:00
 • EINDE: zondag 14 juni 2015 om 18:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Vakantie
 • REGIO: Midden Alpen
 • LENGTE RIT: -
 • RIJSTIJL: Toeren
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: Nog niet bekend

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 20
 • PLAATSEN VRIJ: 12
 • VOOR WIE: Mannen en vrouwen
 • ERVARING: Alle niveaus

 

Omschrijving

We hebben het zó leuk gehad deze zomer ('Vakantie kampeerweek juni Alpen/Dolom.' zie archief) dus we gaan in de herhaling (maar nu iets langer)!!

En dus:

Samen maar toch individueel door de Alpen/Dolomieten/Frankrijk!

Met z'n zessen hebben we besloten in 2015 weer een tocht door de bergen te gaan doen. Dit jaar was het de Dolomieten, volgend jaar Zwitserland en Frankrijk (route Napoleon). En bij twee weken kunnen we wellicht zelfs ook de Dolomieten erbij doen?!

We zouden het echter heel gezellig vinden om meer motorrijders op de camping te ontmoeten zonder dat we nou meteen iedere dag met een hele groep in colonne moeten rijden.

Als wij nou de campings bekendmaken (of bij slecht weer het hotel) en we verzorgen mooie routes, ga je (of gaan jullie) dan ook mee?

Je moet dus wel zelf de campings boeken (dan zitten wij niet met het gedoe als je toch niet komt) maar wij kunnen waarschijnlijk wel verzorgen dat ze een plekje (voor de hele groep) gaan vrijhouden.

En natuurlijk kunnen we in Nederland afspreken en samen of in kleine groepjes naar Unterroth rijden. Is Unterroth voor 2015 wel de goede startplek? Nog te beslissen.....

Het basisidee is:
Overdag individueel of in zelf gekozen kleine groepjes rijden en 's avonds gezellig met z'n allen op de camping napraten over de route en voorpret hebben over de route van de komende dag. En uiteraard valt het ons op als je niet op de camping aankomt en gaan we je zoeken!
Dus ja...we gaan als groep op vakantie maar nee...we hoeven niet alles perse met z'n allen te doen.


De overnachtingen en de routes:
Gelukkig heeft een aantal van ons al vaker in die contreien gereden en dus weten we mooie routes te maken. Dat, samen met een ervaren ‘basecamper’, zorgt ervoor dat er uitgekiende routes gemaakt zullen worden. De gekozen wegen vanaf Unterroth in Zuid-Duitsland (het start en eindpunt) zullen als het even kan klein, verkeersarm en vooral bochtig zijn. We proberen een "bochtengarantie van minimaal drie bochten per kilometer" te realiseren!

We gaan kiezen voor een aantal bestemmingen waardoor we een mooie route van twee weken kunnen maken waarbij we gaan proberen om niet elke dag te hoeven verhuizen en er ook wat korte dagen in te plannen zodat we ook es iets kunnen bezoeken of kunnen niksen. Uiteraard ben je vrij om ook eigen routes te maken of om op de camping te blijven of…wat je wilt…het is tenslotte vakantie!!

E.e.a. is nog niet helemaal besloten maar het is nu tenslotte pas augustus 2014 maar wellicht word je al enthousiast en wil je er al rekening mee houden. Als dat zo is....meld je aan!!

Hilde