10 daagse avontuurlijke Balkanrit


Helaas...

Deze toerrit heeft in het verleden plaatsgevonden, je kunt dus niet meer meerijden.

Inloggen voor meer details

Als je inlogt zie je meer informatie, bijvoorbeeld de startlocatie of een overzicht van de deelnemers die zich al hebben ingeschreven.

INLOGGEN

Organisator

 • ORGANISATOR: PeerkeGS
 • TOERRITTEN: 70
 • GEORGANISEERD: 67

 

Datum en tijd

 • START: vrijdag 6 september 2019 om 12:45
 • EINDE: zondag 15 september 2019 om 15:00

 

Algemeen

picture
 • SOORT ACTIVITEIT: Vakantie
 • REGIO: Overig
 • LENGTE RIT: 2750km
 • RIJSTIJL: Sportief
 • WEGDEK: Asfalt
 • VOORRIJDER: Nog niet bekend

 

Deelnemers

 • MAX. AANTAL DEELNEMERS: 21
 • PLAATSEN VRIJ: 1
 • VOOR WIE: Alleen mannen
 • ERVARING: Gevorderd

 

Omschrijving

Nog slechts 2 laatste plaatsen beschikbaar !!!

Altijd als een keer naar de Balkan en Oostblok willen gaan?
Geen zin om 1500 km snelweg te rijden voor je op de plaats van bestemming of weer thuis bent?
Vind je het leuk om met +/- 20 gelijkgestemden motorrijders samen een fantastische reis te maken?
Houd je meer van motorrijden dan van Musea of stedentrips?

Dan is dit je unieke kans

10 Daagse avontuurlijke Balkanreis  6-15 september 2019

Algemeen:
De motoren worden vervoerd door het gespecialiseerde motortransport van Motomove in Heerlen.  Zelf vliegen naar het begin en het eindpunt van de reis. Je moet er wel rekening mee houden dat je je motor ongeveer 3-4 dagen voor vertrek moet inleveren tbv het transport en ook pas weer 3 dagen na terugkomst weer terug hebt.

Je ontvangt ongeveer 2 weken voor vertrek een Roadbook voor de reis. In het Roadbook staat allerlei praktische informatie voor de reis (vlieggegevens, zaken omtrent reisbescheiden als paspoort en groene kaart, maar ook alle adressen van de Hotels met telefoonnummer, per dag de te volgen route met afstand en bijzonderheden onderweg).

De routes van deze vakantie worden vooraf via mail toegezonden in GPX, deze dien je zelf op je navigatie te zetten en je dient ook zelf te zorgen voor het juiste onderliggende kaartmateriaal. Je moet er rekening mee houden dat we dagelijks ongeveer 350 km rijden  en daarmee zijn we van 08.30-17.00 onderweg (merendeel provinciale en/of bochtige wegen).
Er wordt gereden in groepen van 6-8 motorrijders. Die blijven de hele dag bij elkaar en lunchen samen. 's Avonds komen alle groepen weer bij elkaar in het hotel.

Voor deze reis worden alle hotels vooraf geboekt in HP. Bij aankomst in het hotel is de kamerindeling bekend en staat het eten klaar.
Motorvervoer en vliegtickets worden eveneens voor je geregeld

Programma:

We overnachten elke dag op een andere plek. Het programma heeft GEEN rustdagen!

1) Op vrijdag 6 september vliegen we met om 12.45 van Amsterdam naar Split (Kroatië). Rob staat met de vrachtauto klaar in de directe omgeving ( op loopafstand) van het vliegveld. We kleden ons bij de vrachtauto om  rijden diezelfde middag nog een kleine 200 km (deels snelweg) richting de Plitvice meren. We overnachten in de buurt van Gospic

2) Op zaterdag 7 september rijden vanuit Gospic naar de Plitvice meren en vervolgens weer terug naar Split waar we overnachten.

3) Zondag 8 september halen we eerst enkele  "laat" komers op  op het vliegveld. Zij sluiten dan aan bij de groep en we rijden langs de Kroatische kust ( bij Neum een klein stukje door Bosnië), naar Kotor in Montenegro.

4) Maandag 9 september vanuit Montenegro  door Albanië naar Pristina in Kosovo ( onder voorbehoud ivm WA-verzekering)

5) Dinsdag 10 september vanuit Kosovo door Servië naar Sofia ( Bulgarije)

6) Woensdag 11 september vanuit Sofia naar Brasov ( Roemenië ), stad van Graaf Dracula

7) Donderdag 12 september Vertrek vanuit Brasov naar de Karpaten ( Romeens hooggebergte)  van waar we uit de  Noordelijke richting de Transfagaracan ( ’s werelds mooist stuurweg / bergpas volgens Top Gear. We overnachten in Curtea Argos

8) Vrijdag 13 september rijden vanuit de zuidelijke richting over de Transalpina ( de hoogste gelegen bergpas van Roemenië met een lengte van 146 km) naar het Noord Westen van Romenie.

9) Zaterdag 14 September vanuit Roemenië naar Bekescaba in Hongarije

10) Zondag 15 September naar Budapest ( einde van de reis). We leveren de motoren weer in bij Rob van de Berg die ze weer keurig netjes naar NL brengt voor ons en zelf vliegen we om 15.00 naar Eindhoven

Financiën:
Deze reis dient vooraf te worden geboekt en betaald. De reissom wordt op basis van kostprijs berekend en is als volgt begroot:
Motorvervoer , vluchten A’dam - Split en Budapest – Eindhoven, 9 hotel overnachtingen op basis van HP ( 2 pers kamer), roadbook, attentie als aandenken :+/-  € 1500

Niet inbegrepen zijn: toeslag 1 persoonsmaker ( € 250), lunches, dranken tijdens de koffie stops en in het hotel, brandstof voor je motor, bekeuringen en andere souvenirs.

Aanmelden  kan alleen via Motormaatje.nl (een jaar lidmaatschap welliswaar 20 euro, maar dan kun je een jaar lang "meeliften" op ritten die daar worden georganiseerd of zelf iets organiseren natuurlijk).


Meer info via Peter@rissenbeek.nl of 0653945462.